Flash

Bántalmazta családtagjait egy 47 éves miskolci férfi

A férfi italozó életmódot folytatott, ezért otthon folyamatosak voltak a szóváltások, veszekedések. A férfi elvált feleségével továbbra is egy lakásban lakott. Közösen nevelték 16 éves fiukat, valamint négy unokájukat. Az 1, 5, 8 és 11 éves gyerekeknek az asszony volt a gyámja.

 

 

A vádlott, amikor ittas volt rendszeresen fenyegette volt feleségét és a gyerekeket is megveréssel, megöléssel. A gyerekek jelenlétében megalázó kifejezésekkel illette az asszonyt és a gyerekeket is trágár szavakkal szidalmazta. Volt feleségét többször ököllel megverte, illetve megrugdosta a gyerekek szeme láttára. 16 éves fiát rendszeresen verte, fején ütötte és rugdosta. A 8 éves kislányt seprőnyéllel ütötte, 5 éves lánytestvérét egy alkalommal a lábánál fogva felemelte és a falhoz vágta. Még az egy éves unokáját is megrugdosta. A családtagokat gyakran késsel fenyegette – olvasható Magyarország Ügyészsége honlapján.

A család tagjai rettegtek a családfőtől, orvoshoz sem mertek fordulni a sérüléseik miatt.

Mindez 2016 februárjáig tartott, amikor a férfi más bűncselekmény miatt előzetes letartóztatásba került.

A vádlott viselkedésével, bántalmazásban megnyilvánuló erőszakos magatartásával a gyerekek nevelésére, felügyeletére és gondozására vonatkozó kötelességét súlyosan megszegve a kiskorú sértettek érzelmi, erkölcsi és testi fejlődését közepesen veszélyeztette.

Az ügyészség a vádlottal szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette és könnyű testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és a szülői felügyeleti jogának megszüntetését indítványozta.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!